Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 9.10.2017

Korkean tason seminaari huomioi Suomen pitkäaikaisen asiantuntemuksen rauhantyössä ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä

Tiedote 173/2017
9.10.2017

Kahdeksas korkean tason seminaari sukupuolet huomioon ottavasta ja osallistavasta rauhanvälityksestä järjestetään Helsingissä 10.–12. lokakuuta. Korkean tason seminaarin järjestäminen Helsingissä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden aikana korostaa Suomen historiallista perintöä ja asiantuntemusta rauhanpalauttamisen ja sukupuolten välistä tasa-arvoa koskevan työn saralla. 

Seminaari on YK:n järjestämä koulutus, jonka tarkoituksena on tukea naisten osallistumista rauhanvälitykseen ja edistää sukupuolisensitiivisten rauhanprosessien toimeenpanoa. Seminaarin järjestää YK:n pääsihteeristön poliittinen osasto yhteistyössä suomalaisen konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) ja Oslon rauhantutkimusinstituutin (PRIO) kanssa. 

Suomi ja Norja rahoittavat seminaarin, joka järjestetään vuorotellen molemmissa maissa.  Suomi pitää tärkeänä vahvistaa osallistavaa rauhanvälitystä ja naisten asemaa rauhanprosesseissa, ja seminaari on myös erinomainen tilaisuus esitellä pohjoismaista yhteistyötä käytännön tasolla.  

Seminaari järjestetään yhteistyössä CMI:n kanssa, ja se tuo yhteen rauhanvälityksen alalla vaikuttavia eri toimijoita, kuten YK-lähettiläitä ja alueellisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja korkeakoulujen korkean tason edustajia. Vuosien varrella seminaari on osoittautunut tärkeäksi foorumiksi, jossa kokeneet rauhanvälittäjät voivat oppia toistensa kokemuksista ja jakaa käytäntöjään.

Lisätietoja: Avustaja Eero Väisänen, puh. 0295 350 221, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö

Ulkoasianministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.10.2017

Takaisin ylös