Teman vid Finnish Internet Forum är artificiell intelligens och digital resiliens i vardagen

Huvudteman vid Finnish Internet Forum 2024 är artificiell intelligens och digital resiliens i vardagen som blir möjlig tack vare internet. Evenemanget ordnas onsdagen den 3 april i riksdagens tillbyggnad Lilla parlamentet.

Artificiell intelligens förekommer på många håll och påverkar på gott och ont. Europeiska unionen har tagit en ledande roll när det gäller att reglera internet och har nyligen nått en överenskommelse om en bestämmelse om artificiell intelligens, men kan unionen möta den utmaning som den tekniska utvecklingen utgör och var ska Finland stå i saken i fortsättningen?

På Finnish Internet Forum diskuteras också internets resiliens, hur väl internet klarar av kriser. Temat är också en lägesrapport över två parallella processer som syftar till att stärka ramen för en global styrning av internet.

Anmäl dig(Länk till en annan webbplats.) till Finnish Internet Forum senast den 22 mars 2024 kl. 12. Anmälan är en förutsättning för att man ska kunna delta på plats i riksdagens lokaler (Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3). Deltagarna ska styrka sin identitet. 

Du kan följa en direktsändning från evenemanget på adressen: https://verkkolahetys.eduskunta.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) 

Finnish Internet Forum sammanträder årligen för att behandla aktuella frågor inom förvaltningen av internet. Arrangörer är bland annat utrikesministeriet, kommunikationsministeriet, den ideella föreningen Suomen Internet-yhdistys, den ideella föreningen Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry och Electronic Frontier Foundation i Finland.