Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot

Tietoa verkkopalvelusta

Verkkosivustolla kerrotaan ulkoasiainhallinnon toimialaan kuuluvista asioista. Sivustolta löydät tietoa ministeriön ja ulkomaanedustustojen tehtävistä, organisaatiosta, toiminnan tavoitteista sekä ajankohtaisista asioista.

Etusivu

Etusivun vasemman palstan listauksessa näkyvät tuoreimmat uutiset, tiedotteet, puheet ja tallenteet. Valitut pääuutiset ovat kuvallisina nostoina ylimmäisenä.

Keskipalstalle on koottu pikalinkkejä ulkoministeriön kysytyimpiin palveluihin.

Oikealla palstalla esillä ovat ministerit sekä UM:n sosiaalisen median kanavat ja blogisivusto, joiden sisältöjä lukijat voivat kommentoida.

Sisältö

Päävalikon kautta löytyvät kaikki ajankohtaisjutut, matkustamiseen liittyvät palvelut ja maatieto, muut UM:n tarjoamat palvelut ja rahoitus, UM:n toiminta ja tavoitteet sekä tietoa ministeriön organisaatiosta, edustustoista ja ulkoasiainhallinnon taloudesta.

Kaikki palveluihin liittyvä sisältö on esitetty kahdella tavalla: aakkoslistauksena ja kohderyhmittäin jaoteltuna.

Toiminnasta ja tavoitteista kertova sisältö on myös esitetty kahdella tavalla: aakkoslistauksena ja strategisten painopisteiden mukaan jaoteltuna.

Verkkopalvelu tuotetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki materiaali ei kuitenkaan ole saatavissa kaikilla kolmella kielellä.

Edustustojen verkkosivut täydentävät monikielistä tiedonvälitystä.

Tekniset tiedot

Palvelu on käytettävissä vakioselainohjelmilla, ilman plug-in-laajennuksia tai muita ylimääräisiä ohjelmia. Palvelu toimii myös javascriptin ollessa poissa käytöstä.

Tekijänoikeudet ja linkittäminen

Oikeudet sivuilla julkaistavaan tekstiin, kuviin ja tallenteisiin ovat ulkoministeriöllä tai muilla aineiston yhteydessä mainituilla.

Esimerkiksi kuvien oikeudet voivat olla muiden kuin ministeriön hallussa, mutta ministeriö on tehnyt sopimuksen kuvien käytöstä. Teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava.

Muunlaisesta aineiston käytöstä on sovittava erikseen ulkoministeriön kanssa. Yksittäisiin kuviin linkittäminen on kielletty.

Henkilötietojen käsittely

Palvelun käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Ainoastaan palautteeseen vastataksemme tarvitsemme palautteen antajan yhteystiedot.

Oikeudellinen varauma

Sivustoa tuottaa ulkoministeriön viestintäosasto. Sisällöstä vastaa ja sen tuotantoa koordinoi päätoimittaja.

Sivuston sisällössä pyritään tiedon oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen. Ulkoministeriö ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta.

Ministeriö ei vastaa linkitysten kautta avautuvan muiden ylläpitämän tiedon oikeellisuudesta.

Ministeriö ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä.

Lisätietoja

Verkkopalveluun liittyvät kysymykset ja palautteet voi lähettää ajankohtaisviestinnän yksikköön: VIE-10(a)formin.fi, tai päätoimittaja Laura Rantaselle: etunimi.sukunimi(a)formin.fi.

Tämä dokumentti

Tämän sivun sisällöstä vastaa Ajankohtaisviestinnän yksikkö

Päivitetty 12.2.2018

Takaisin ylös